Kan Michael Jordans spel Worn Air Ship vara de dyraste sneakers någonsin?

Auktionshem Sotheby’s är inte helt främling för att auktionera ovanliga sneakers, i själva verket har det genomfört några av de mest framstående försäljningarna under de senaste åren. Som en del av husets senaste försäljning “Icons of Excellence & Haute Luxury” kommer ett par spel-slitna Nike Air Ship-sneakers som tillhörde Michael Jordan att budge. Källor specificerar att det här är i själva verket de tidigaste MJ-spel-slitna sneakers i omlopp, eftersom de användes under hans femte NBA-spel som en del av hans rookiesäsong 1984.

Nike Air Ship utvecklades av ingen annan än Bruce Kilgore (även av AF1 -berömmelse) såväl som Jordans alternativ för alternativ innan hans legendariska Air Jordan 1 var redo. Paret beräknas erbjuda cirka 1 miljon till 1 miljon till 1,5 miljoner dollar och kan mycket väl vara på väg att hamna i att bli det dyraste paret av sneakers som någonsin sålts.

Bild genom Sotheby’s
Brahm Wachter, chef för Sothebys streetwear samt samtida samlarföremål specificerade ”Michael Jordan samt Jordan -varumärket Assisted omdefinierar vad en signaturlinje utvecklade kring en idrottare kan vara. Dessa sneakers är en väsentlig del av uppkomsten av den historien. Detta par, med härkomst från Michaels 5: e NBA -spel berör verkligen två världar eftersom Nike Air Ship har en speciell plats i hjärtan av Sneakerheads som föregångaren till Air Jordan 1, men utöver det är det också lika bra som Amazing Artifact Det går till nascency i Michael Jordans rookiesäsong. Vi är glada över att avslöja detta häpnadsväckande stycke som används av en av de allra bästa idrottare som spelar någon typ av sport, eftersom Sothebys fortsätter att leda sneaker och modern samlarobjekt.

Vid sidan av Nike Air Ship’s kommer ett “spelarprov” -par av AJ1 som producerades Jordan 1985 också att vara till salu, även om dessa aldrig användes så bra som är i vackert skick – de har aldrig ens blivit snörda. Se till att hålla det inlåst i bästa här på den enda leverantören för alla de senaste uppdateringarna på denna auktion såväl som mycket mer, såväl som när du är rätt här inspektera den nya Air Jordan 1 Mid “Smoke Grey” !

Bild genom Sotheby’s

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *