Sneakerhead Cinema: Den 10 finaste filmen såväl som TV påverkade sneakers

med pandemiska relaterade begränsningar som fortfarande är i full sving över större delen av världen, vi är relativt specifika att de flesta tittar på mycket mer TV än vanliga. När vi fångade upp olika shower hade vi försummat under åren vi började fundera över de olika olika tv och filmassocierade sneaker -partnerskap från genom åren samt kom med konceptet för att visa upp några av de största någonsin!

Såväl som se, vi åkte på en strävan att samla upp de mest ikoniska på skärmen-inspirerade sneakers genom tiderna samt samla dem till en lättlästa lista. Oavsett om du är ett die-hard Star Wars-fan eller föredrar lättare komedi, kommer det säkert att finnas något i den här listan du kommer att njuta av, så kolla in för mer!

Bild via Nike
1. Komplett Stranger Things X Nike

2019 såg Nike samarbeta med den Netflix -producerade showen kompletta Stranger Things för första gången någonsin för att introducera en hel skor samt klädkollektion påverkad av Hawkins High – den fiktiva höga institutionen där showen äger rum. Blazer, Cortez såväl som The Tailwind 79 behandlades alla med de fullständiga främlingarna och letar efter en definitivt mitten av 1980-talet som är helt anpassad till kultseriens tidsperiod. Oavsett om du är ett fan eller inte, det finns inget att avvisa att detta är en allvarligt ren kapsel!

Bild via adidas
2. Star Wars x adidas

Nu skulle det vara dumt att till och med tro att vi skulle komponera denna lista utan att inkludera adidas långvariga samarbetsinsatser med Star Wars -franchisen. Duon har gått samman (om du förlåt ordspelet …) fler gånger än vi kan räkna på ena handen såväl som om det är en Han-soloinspirerad ZX, en stormtrooper nmd eller till och med en spädbarn Yoda-superstjärna som de extremt sällan saknar ! Kraften är stark inom de tre ränderna!

Bild via den enda leverantören
3. Freddy Krueger X Nike

En av de senaste sneaker -utgåvorna i denna lista är Freddy Krueger Nike Air Max 95. Även om de kanske inte är ett officiellt samarbete, är det omedelbart uppenbart var Swoosh -varumärket drog stil motivation från. De randiga överdelarna har omedelbar likhet med tröjan som används av A-huvudvärken på Elm Street-skurken, utöver bloddrippande detaljer för en mer olycklig touch. Denna AM95 överensstämmer med på Nike SB Dunk Low från tillbaka 2007, som snabbt drogs före utgivningen på grund av intrång i upphovsrätten (det är nu en av de dyraste dunkarna på återförsäljningsmarknaden).

Bild via Nike
4. Area Jam X Jordanien

Om du är ett Jordan -fan är det troligt att du redan har sett Area Jam, den lättare filmen där Chicago Bulls -stjärnan själv samarbetar med Bugs Bunny samt ett antal andra Warner Bros. -karaktärer för att rädda världen. MJ själv använde denna färgväg av AJ11 i den sista matchen i filmen, vilket resulterade i att Sneakerheads snabbt dubbade dem “Space Jam 11s”. Fram till idag förblir Area Jam en av de mest framstående AJ11 genom tiderna och överträffar till och med OG -frisläppandet.

Bild via Reebok
5. Alien X Reebok

The Alien Stomper av Reebok är en av endast ett antal sneakers som är designade särskilt för att använda i en film. Den futuristiska såväl som Laceless Style kom först på den enorma skärmen under Alien -franchisen samt därefter påverkade en helt ny generation av skorfanatiker. Stomperen såg aldrig en allmän utgåva fram till 2016, då den introducerades som ett ultrabegränsat dubbelpaket med titeln “The Final Scene”, som innehåller “Power Stomper” såväl som “Queen Stomper”. Paketet var en omedelbar försäljning och kommer att utgifta dig en ganska cent på den nuvarande återförsäljningsmarknaden om du vill COP!

Bild via Nike
6. Good Friends X Nike

The Good Friends X Nike Kyrie 5 från tillbaka 2019 är troligtvis en som gled under radaren från många av oss. Kyrie Irving är inte rädd för att erkänna sin liknande för Cult American Sitcom, han har till och med logotypen tatuerat djärvt över armen! Sneaker -partnerskapet håller saker som är avancerade såväl som smakfullt och väljer en svart såväl som vit färgväg med träffar av rött, gult såväl som blått mycket som showens logotyp, vilket gör ett utseende på lateral fluga.

Bild via adidas
7. Game of Thrones x adidas

Om du inte har sett HBO: s ikoniska Game of Thrones, har du en hel del av att fånga så mycket som det finns åtta serier att komma igenom! Endera metoden är vi helt säkra på att du kommer att njuta av dessa samarbetsvilliga adidas ultra boosts, varje sneaker hänvisar till en annan karaktär eller hem från franchisen (The Night’s Watch, Home Targaryen, Targaryen Dragons, Home Stark samt Home Lannister) med alla par Att visa upp specialutgåva fick varumärke på både tungorna och hälflikarna.

Bild via Nike
8. Ferris Bueller X Nike

Tillbaka 2008 (långt före den nyfundna Nike SB Dunk Hype) debuterade Nike SB en dunk hög baserad på klädseln som används av nejNE annat än Ferris Bueller i Cult-Classic “Ferris Bueller’s Day 1986” 1986. På typiskt Swoosh-sätt var detta inte ett officiellt samarbete, men det blev extremt väl mottaget av fans samt förblir en av de mer framträdande High-Top SB-dunkarna. Den rena bruna/vita/beige färgvägen accentueras med cheetah-tryck för ett huvudvridande utseende som snabbt kan misstas för ett modernt Travis Scott-stil samarbete!

Bild via Nike
9. SpongeBob Squarepants X Nike

För det näst sista tillskottet till vår lista återvänder Kyrie Irving när den här gången, den här gången runt för ett glatt partnerskap med allas favorit undervattenssvamp – Mr. Squarepants själv! Fem olika återgivningar av Kyrie 5 består av ett helt paket med de olika variationerna som ägnas åt SpongeBob, Patrick Star, Squidward, Mr. Krabs samt sandiga kinder. Ropa ut till Kyrie för när han återigen visar sin liknande för kult -TV -serien!

Bild via Nike
10. Tillbaka till framtiden X Nike

Sist på något sätt på något sätt åtminstone skulle det vara ett absolut brott om vi inte nämnde Nike Mag. Berömt användes av Marty McFly (spelad av Michael J. Fox) i Back to the Future II, Sneakers visade upp självhäftande teknik, en funktion som vid den tiden ansågs ultra-futuristisk. Medan originalfilmversioner är praktiskt taget ouppnåliga, har Mags släppts tre gånger. Mycket första 2011 via eBay -auktioner, återigen 2015 via en betald välgörenhetsavlotterning såväl som när den återigen 2016 med en betald välgörenhetsavbrott. Alla intäkter gick till Michael J. Fox Parkinsons stiftelse, med sneakers som stannade den ultimata gralen för sneakerheads över hela världen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *