6 Converse Exclusives som introducerar denna vecka för att fira 50 års stolthet

Stonewall -upploppen 1969 är tänkt på början i en lång kamp mot jämlikhet. Denna rebelliska demonstration var en katalysator. När det allra första Domino föll, förde en ostoppbar rörelse modifiering som skulle påverka generationer framöver. Firande av denna historiska händelse – tillsammans med 50 -årsjubileet för Pride – Converse avslöjar en 6 -delad skorskollektion tillsammans med en mängd olika kläder. Det är lika starkt som du kan förvänta dig!

Converse, aldrig en för blyg bort från stödet av positiv social förändring, är ansvariga för några av de mest framstående stolthetssamlingarna i det förflutna. Först förra året var en livlig hyllning till Pride -flaggan snabb att sälja. Nu, för första gången någonsin, påverkas detta paket av transgender -flaggan.

En glansstil har över alla Converse-ikonerna från den läderframställda Chuck Taylor Ox till den ständigt tidslösa Chuck Taylor HI. En blixtbult har hela tiden som en nick till glamen på slutet av 60 -talet. Var och en av dessa paradvärda sneakers är lika slående som den sista.

Naturligtvis är glansen dränkta överdelar de allra första att få tag på uppmärksamheten. Ett antal i samlingen är klädda i rosa såväl som blå – färgerna på transgender -flaggan – medan andra fortfarande väljer det regnbågens tema.

Ser bättre ut så bra som det finns mycket mer än att tillfredsställa ögat. Detta är ett högt och nöjd uttryck för unikhet med intresse för detaljer som endast upptäcktes på skor med begränsad utgåva. Från Rainbow-tippade snören till det broderade trycket ”1969–2019” är detta paket långt ifrån vanligt.

Denna Converse Pride 2019 -kollektion firar emellertid inte bara det förflutna men ser ut till framträdande figurer i dag inom LGBTQ+ -rörelsen. Det är en hyllning till sex individer som fortsätter att påverka och motivera uttrycket av ens sanna jag.

Det här är hjältarna i den samtida kampen för jämlikhet: Desmond, en drag unga såväl som länge LGBTQ+ förespråkare; Kristen Beck, translobbyist samt pensionerad US Navy Seal, Alexis Sablone, Pro-Skateboarder; Felix, en praktikant förespråkare såväl som naturentusiast; Ayishat Akanbi, en brittisk baserad modestylist och kulturkommentator; liksom Fran Tirado, en NYC -författare och redaktör.

Hela samlingen inklusive kläderna som ses nedan introducerar i Converse UK tisdagen den 21 maj. Bidrag stöder Converse’s Worldwide Partner, det får mycket bättre jobb-en ideell som fungerar för att stödja och utrusta LGBTQ+ ungdomar överallt

Bilder med Converse UK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *