Nike krönade världens många viktiga modemärke

Nike har krönats som världens många viktiga modemärke, enligt en ny rapport från värdering och teknikkonsult, Brand Finance. Från sin ödmjuka början har det Beaverton-baserade varumärket nu värderats till en enorm 32,4 miljarder dollar-en ökning med 16% jämfört med förra året.

“Nikes starka marknadsföring gör att den skiljer sig åt på en upptagen marknad med sportklädmärken, i en tid då kunder letar efter erfarenheter och känslomässig anslutning,” diskuterar Richard Haigh, verkställande direktör för varumärkesfinans.

Som jämförelse ökade etikettens huvudsakliga rival, adidas, med 17% till 16,7 miljarder dollar som sätter den på nummer tre i listan. Medan de tre ränderna stal några marknadsandelar från Swooshs nordamerikanska marknad, förblir Nikes varumärkesvärde nästan dubbelt så mycket som adidas, med en sund försäljningstillväxt i Kina, Europa, Mellanöstern och Afrika under året.

Lyxmodehem står för sju av de tio bästa starkaste klädmärkena, som visar värdet på varumärkesuthållighet i avsnittet sett med Louis Vuitton och Gucci, som växte med 29% respektive 19%. Denna ökning kan bero på övergången mot streetwear och öppnar så mycket som yngre publik.

Ta en titt på de tio bästa listan nedan och låt oss veta vad du tror på resultaten! I tillhörande nyheter, ta din första titt på den helt nya Nike Air VaporMax 3.0 ‘Triple Black’!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *