Bästa blick ännu på Nike Air Max 1 ‘Center Pompidou om dagen/om natten’

När Tinker Hatfield först tittade på mitten Pompidou i Paris, visste han förmodligen inte att denna byggnad skulle inspirera en av de mest Viktiga sneakers genom tiderna. Men den inifrån och ut arkitekturen lämnade tydligt ett varaktigt intryck. Tinker skulle senare hänvisa till Pompidou som den stora inspirationen bakom sin design av Air Max 1.

Detta var den första sneakeren som visade en synlig luftenhet. Precis som den dramatiska byggnaden i den parisiska huvudstaden, sattes en funktion som vanligtvis doldes nu i rampljuset. Över tre decennier senare och denna teknik anses fortfarande vara den mest ikoniska på sneaker -mode.

Med tanke på historien bakom designen kommer ett kommande paket för att fira den byggnaden att vara en samlardröm. Air Max 1â ‘Center Pompidou’ lanseras i september.

Denna hyllning anländer i två stilar som kallas “om dagen”; och “på natten”. Den förstnämnda representerar den färgglada rörledningen i mitten Pompidou som sätter alla byggnadens mekaniska system på utställningen. Det orsakade upprörelse när det först avslöjades för att gå mot alla etablerade arkitekturregler.

En livlig blandning av ‘University Red’ och ‘Royal Blue’ kontrasterar mot en dominerande basskugga av vitt. Utseendet är mycket mer dämpat till “på natten”; RENDITION Tack vare ett Grey-skala-tema. Båda paren innehåller en speciell logotyp med 3 P för Paris, Pompidou och rör.

Air Max 1 ‘Center Pompidou’ -samlingen lanseras 20 september och lager tros vara begränsat. Håll dig limmad på @Thesolesupplier för fler uppdateringar och varningar på körning till lanseringen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *